Dirigenten

 

Vacature dirigent/docent Fanfare

 

 

Vanwege het vertrek van onze huidige dirigente Jenny Thorissen is Euterpe op zoek naar een dirigent/docent voor de fanfare.

 

Muziekvereniging Euterpe uit Halle is een levendige, actieve en veelzijdige muziekvereniging met ongeveer 50 leden waar een gemoedelijke sfeer heerst. Wij hebben een fanfare, een leerlingenorkest, een slagwerkgroep en een dweilorkest. In de fanfare spelen muzikanten die minstens een A-diploma hebben. In het leerlingenorkest spelen onze leerlingen, aangevuld met enkele ervaren muzikanten. Wij organiseren zelf de opleiding van onze muzikanten.

 

Voor onze fanfare en ons leerlingenorkest zoeken wij een dirigent(e):

·        met een afgeronde professionele muziekopleiding of iemand die bijna klaar is met zijn/haar opleiding;

·        die vanuit een positieve houding orkestleden enthousiast maakt en houdt voor muziek;

·        die met zijn/haar uitleg aansluit bij het niveau van de (individuele) orkestleden;

·        die tijdens de repetitie de balans weet te vinden tussen hard werken en gezelligheid;

·        die orkestleden stimuleert om zich verder te ontwikkelen;

·        die onze (koperblaas) leerlingen les kan geven;

·        die met de muziekcommissie mee wil denken over de invulling van de concerten;

·        die hart heeft voor het verenigingsleven en mee kan denken hoe we ook nieuwe (jeugd)leden enthousiast kunnen maken.

 

De repetities zijn op dinsdagavond van 19:45 tot 22.00 uur in het Dorpshuis in Halle. De muzieklessen worden op dinsdagmiddag gegeven, vanaf 14:30 uur.

 

 

Wil je meer weten kijk dan op onze site www.euterpehalle.nl of onze Facebookpagina  www.facebook.com/EuterpeHalle .
Heb je interesse in deze vacature, mail dan z.s.m. je motivatiebrief en CV naar
info@euterpehalle.nl
De uiterste reactiedatum is 30 november 2019.

Jenny Thorissen

De dirigente en docente van de fanfare is Jenny Thorissen. Zij is een trompettiste uit Oosterhout (gld). Oorspronkelijk komt ze uit een klein dorpje in Zuid-Limburg en ze is dan ook begonnen met spelen bij de plaatselijke vereniging: Fanfare St. Cecilia Doenrade. Toen ze met lichte muziek in aanraking kwam raakte ze steeds enthousiaster over de trompet en besloot ze dat ze naar het Conservatorium wilde om jazz te studeren. Momenteel is ze net klaar met haar master aan het Conservatorium van Amsterdam, hier heeft ze lessen gevolgd bij o.a. Jan Oosthof en Ruud Breuls.

 

Jenny speelt in allerlei verschillende formaties en stijlen, waaronder salsa band Zule Max, mambo big band Zulema’s Mamo Queens, pop-performance band INKT! en big band The Red Light Jazz Society. Daarnaast werkt ze als trompet (en koper) docente, verzorgt ze regelmatig workshops in het basis- en voortgezet onderwijs en is ze werkzaam als dirigente en instructrice, o.a. bij showband ViJoS en leerorkest Weesp.

André Floors

De instructeur van de slagwerkgroep is André Floors. Hij is woonachtig in Eibergen. 

Muziek is er bij hem met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten.

Zijn eerste slagwerklessen kreeg hij van Chris Slats, hij speelde bij het Overijssels Filharmonisch Orkest (nu Orkest van het Oosten) en was een kennis van zijn vader.  

Op 8-jarige leeftijd is hij begonnen bij de drumband van Euphonia uit Eibergen.  

Na de middelbare school is hij klassiek slagwerk gaan studeren aan het Conservatorium in Enschede. Zijn docenten waren Heinrich Welcker voor kleine trom en pauken, en Frank van der Starre bracht hem de melodische (xylofoon,marimba en vibrafoon) kneepjes van het vak bij. Om zich verder te specialiseren in de slagwerkwereld volgde hij een instructeursopleiding en kreeg hij les van Ruud Bohmer (voormalig instructeur van de Drumfanfare van de Koninklijke Luchtmacht).

Naast de slagwerkgroep van Euterpe is hij ook instructeur van het Jachthoornkorps Euphonia uit Eibergen waar hij zowel de slagwerksectie als blaassectie instrueert.

Binnen deze vereniging is hij ook instructeur van de Percussiegroep.

Ook instrueert hij de slagwerkgroep van Crescendo uit Neede.

Tevens examineert hij de landelijke slagwerkexamens A t/m D voor de KNFM in

Gelderland/Flevoland en Overijssel.