Dirigenten

Jenny Thorissen

De dirigente en docente van de fanfare is Jenny Thorissen. Zij is een trompettiste uit Oosterhout (gld). Oorspronkelijk komt ze uit een klein dorpje in Zuid-Limburg en ze is dan ook begonnen met spelen bij de plaatselijke vereniging: Fanfare St. Cecilia Doenrade. Toen ze met lichte muziek in aanraking kwam raakte ze steeds enthousiaster over de trompet en besloot ze dat ze naar het Conservatorium wilde om jazz te studeren. Momenteel is ze net klaar met haar master aan het Conservatorium van Amsterdam, hier heeft ze lessen gevolgd bij o.a. Jan Oosthof en Ruud Breuls.

 

Jenny speelt in allerlei verschillende formaties en stijlen, waaronder salsa band Zule Max, mambo big band Zulema’s Mamo Queens, pop-performance band INKT! en big band The Red Light Jazz Society. Daarnaast werkt ze als trompet (en koper) docente, verzorgt ze regelmatig workshops in het basis- en voortgezet onderwijs en is ze werkzaam als dirigente en instructrice, o.a. bij showband ViJoS en leerorkest Weesp.

Fernando Soto

De docent voor de koper leerlingen is Fernando Soto. Fernando stelt zichzelf voor: 

Mijn naam is Fernando Soto, ik ben 37 jaar en kom uit het Midden-Amerikaanse land Guatemala waar ik jaren als muziekdocent voor de klas heb gestaan. Ik woon nu ruim 7 jaar in Nederland, samen met mijn vrouw en onze 2 dochters. Ik ben blij dat ik ook hier muziekles mag geven. Ik doe dit met name op diverse basisscholen. Daarnaast speel ik ook in een salsaband. Muziek is echt mijn passie en daarom vind ik het echt heel leuk om nu les te mogen geven bij Euterpe Halle!

 

André Floors

De instructeur van de slagwerkgroep is André Floors. Hij is woonachtig in Eibergen. 

Muziek is er bij hem met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten.

Zijn eerste slagwerklessen kreeg hij van Chris Slats, hij speelde bij het Overijssels Filharmonisch Orkest (nu Orkest van het Oosten) en was een kennis van zijn vader.  

Op 8-jarige leeftijd is hij begonnen bij de drumband van Euphonia uit Eibergen.  

Na de middelbare school is hij klassiek slagwerk gaan studeren aan het Conservatorium in Enschede. Zijn docenten waren Heinrich Welcker voor kleine trom en pauken, en Frank van der Starre bracht hem de melodische (xylofoon,marimba en vibrafoon) kneepjes van het vak bij. Om zich verder te specialiseren in de slagwerkwereld volgde hij een instructeursopleiding en kreeg hij les van Ruud Bohmer (voormalig instructeur van de Drumfanfare van de Koninklijke Luchtmacht).

Naast de slagwerkgroep van Euterpe is hij ook instructeur van het Jachthoornkorps Euphonia uit Eibergen waar hij zowel de slagwerksectie als blaassectie instrueert.

Binnen deze vereniging is hij ook instructeur van de Percussiegroep.

Ook instrueert hij de slagwerkgroep van Crescendo uit Neede.

Tevens examineert hij de landelijke slagwerkexamens A t/m D voor de KNFM in

Gelderland/Flevoland en Overijssel.