Dirigenten

Willem Kossink

De dirigent van de fanfare is Willem Kossink (1981). Willem is geboren en getogen in het Achterhoekse Gelselaar. Tegenwoordig is hij woonachtig in Didam samen met vriendin Hilde en dochter Mare. Willem begon op 7 jarige leeftijd met slagwerk spelen bij plaatselijke muziekvereniging Excelsior en kreeg les op muziekschool "De Triangel", tegenwoordig "Segnocollectief". Hij behaalde uiteindelijk zijn D-examen met het predikaat Cum Laude.

Na de middelbare schooltijd is hij klassiek slagwerk gaan studeren op het ArtEZ conservatorium in Arnhem met Hafabra directie als bijvak. Tijdens en na de studie speelde hij veel in zowel professionele- als amateur gezelschappen en was hij als slagwerker werkzaam bij het Orkest Koninklijke Marechaussee.

Van 2008 tot 2018 heeft Willem gefungeerd als drummer bij de Achterhoekse coverformatie HIKE. Na deze fantastische tijd van zalen, discotheken en feesttenten op de kop te zetten, kroop het bloed toch waar het niet gaan kan en besloot hij toelating te doen op het Prins Claus conservatorium in Groningen. Met het doel een oude liefde nieuw leven in te blazen; Hafabra directie. Hij werd toegelaten en studeert nu sinds september 2019 bij Tijmen Botma en Klaas van der Woude.

Sinds februari 2020 is Willem de dirigent van Euterpe. Daarnaast is Willem dirigent van opleidingsorkest Aurora Con Brio uit Heesch en docent slagwerk bij het Segnocollectief in de gemeente Berkelland.

Fernando Soto

De docent voor de koper leerlingen is Fernando Soto. Fernando stelt zichzelf voor: 

Mijn naam is Fernando Soto, ik ben 37 jaar en kom uit het Midden-Amerikaanse land Guatemala waar ik jaren als muziekdocent voor de klas heb gestaan. Ik woon nu ruim 7 jaar in Nederland, samen met mijn vrouw en onze 2 dochters. Ik ben blij dat ik ook hier muziekles mag geven. Ik doe dit met name op diverse basisscholen. Daarnaast speel ik ook in een salsaband. Muziek is echt mijn passie en daarom vind ik het echt heel leuk om nu les te mogen geven bij Euterpe Halle!