Opleidingen

Jeugd en opleiding

 

Muziek iets voor jou?

Hoe weet je nou of muziekles iets voor jou is? Als je graag muziek luistert, is dat al een goed begin. Bespelen je ouders, broers of zussen een instrument, dan weet je van dichtbij wat daarbij komt kijken. Anders kunnen spelende vrienden en vriendinnen je verder helpen

 

of je komt een proefles nemen bij Euterpe!”

 

De beste manier om erachter te komen of muziek iets voor jou is, is proberen. Bij Euterpe krijg je 4 proeflessen op een instrument wat jij graag wilt of je leuk lijkt.

 

 

Blokfluit

Je kunt er voor kiezen om eerst blokfluit te leren spelen, Deze lessen worden gegeven door Mirjam van der Burg, zij is geen docent van Euterpe en doet dit zelfstandig. Zij geeft o.a. les op de Dorpsschool in Halle. Ook dit jaar zijn een aantal van onze muzikanten bij haar langs geweest in de les om haar leerlingen kennis te laten maken met onze instrumenten. Dat was een groot succes. Voor vragen over deze lessen kun je contact opnemen met Mirjam van der Burg.

 

E-mail: mirjam_oskam@hotmail.com

Telefoon: 06-23935339

 

Instrument

Heb je twee jaar blokfluitles of andere muziekles gehad, dan kun je kiezen voor een instrument. Dit kan een blaas- maar ook een slagwerkinstrument zijn. Elke leerling krijgt 4 proeflessen om te kijken of ze het instrument dat ze hebben uitgekozen ook echt leuk vinden en of dit geschikt voor hem of haar is.

 

Maar het is natuurlijk niet verplicht om eerst blokfluitlessen te volgen, lijkt het je leuker om meteen op een instrument te beginnen dan mag dit ook. Je krijgt individueel of in kleine groepjes les. 

 

“Als een groepje mensen door elkaar praat, krijg je herrie. Maar als een groep mensen op een instrument blaast, krijg je muziek.”

 

Misschien niet altijd even mooi maar daarom kom je om te oefenen.

Aan samenspelen zitten  nog een paar voordelen

·         Het is gezellig, je leert andere muzikanten kennen en maakt nieuwe vrienden.

·         Het is leerzaam, door samenspelen ga je snel vooruit op je instrument. Je ziet hoe anderen  het doen.

·         Het is avontuurlijk, in een orkest maak je leuke dingen mee. Zoals spelen voor publiek.

·         Het is motiverend, muziek maken wordt leuker. Je ploetert niet in je eentje. Je hebt een doel, samen iets moois maken waar je trots op mag zijn!

 

Na ongeveer twee jaar les ben je klaar om een A-examen te doen, dit is niet verplicht maar geeft je wel een leuk diploma en weet je op welk niveau je kunt spelen. Daarna kun je doorgaan voor een B-examen en evt. een C- en D- examen. Na het behalen van het A-examen kan je meespelen met het orkest van Euterpe en soms is dit ook al eerder mogelijk. De repetitieavond is op dinsdag van 19.45 tot 22.00 uur.

 

De leerlingen worden opgeleid volgens de eisen van het Raamleerplan HaFaBra en doen volgens deze eisen een landelijk erkend examen.

 

Jeugd of geen jeugd?

We noemen het dan wel jeugd en opleiding, maar we willen natuurlijk open staan voor alle leeftijden.

 

“Zoek je nog een leuke hobby en heb je nog wat tijd over in de week?”

 

Schroom niet en meld je bij ons. Dan gaan we samen op zoek naar een instrument wat bij jou past. Onze contactgegevens staan onder aan de pagina of onder het kopje Bestuur.

 

Nog meer info

Leerlingen zijn automatisch lid van Muziekvereniging Euterpe en hoeven geen extra lidmaatschap te betalen. Ben je geen leerling meer en speel je bij de fanfare of slagwerkgroep dan betaal je natuurlijk wel lidmaatschap.

 

Nieuwe plannen zijn er genoeg, o.a. het project Spöllenderwies in samenwerking met

Euterpe op de Dorpsschool Halle. Kijk voor meer informatie hierover op www.spollenderwies.nl.

 

Heb je nog tips, ideeën of vragen, dan horen wij het graag, mail dan naar:  Opleiding@euterpehalle.nl