Orkesten

Fanfare

De fanfare van Euterpe bestaat uit ongeveer 30 leden, van alle leeftijden. De fanfare repeteert iedere dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in het Dorpshuis in Halle. Jaarlijks verleent de fanfare medewerking aan tal van activiteiten binnen de Halse gemeenschap. Denk daarbij aan het verlenen van muzikale begeleiding bij diverse kerkdiensten, optochten, serenades en andere activiteiten. Ook worden er ieder jaar drie concerten gegeven, en vaak ook nog een kerstconcert. De fanfare streeft ernaar om minstens iedere 5 jaar aan een concours deel te nemen, en komt daarbij uit in de vierde divisie. De fanfare speelt onder leiding van Jenny Thorissen. 


Dweilorkest

Niet Zoegen Moar Bloazen bestaat uit 20 enthousiaste muzikanten uit Halle en omgeving. Naast het spelen bij de fanfare van Euterpe was een deel van de leden op zoek naar meer muzikaal plezier. Dat werd gevonden in de oprichting van een boerenkapel. Begin jaren ’90 werd besloten om verder te gaan als dweilorkest.

 

De naam van het dweilorkest is ontstaan tijdens één van de optredens bij een Harmonicadag. Freddy werd naar voren geroepen om te proberen te spelen op een mondharmonica. Dit wilde niet echt lukken, waarop de man zei: ‘Niet Zoegen Moar Bloazen’.

 

Niet Zoegen Moar Bloazen speelt op vele feesten en partijen in de regio. Zo wordt al jaren deelgenomen aan de carnavalsoptocht in Harreveld en mag ook de kermis in Westendorp niet ontbreken.

 

Wilt u meer informatie over Niet Zoegen Moar Bloazen? Kijk dan eens op https://www.facebook.com/Niet-Zoegen-Moar-Bloazen-298258626855210/

of neem contact met ons op via nietzoegenmoarbloazen@hotmail.com

 

Niet Zoegen Moar Bloazen bestaat uit: 

Hester, Jurian, Rianne, Niek, Nienke, Linda, Paulien, Carline, Freddy, Kris, Freek, Thijs, Jurgen, Hans, Gerald, Toby, Gerrit, Ben, Michael, Rick en André.